Herontwikkeling Pastorie Rosmalen definitief

Geplaatst op: Vrijdag 04 december 2020

Donderdag 3 december 2020

Aanstaande woensdag 9 december tekent woonstichting JOOST de koop- en ontwikkelovereenkomst voor de Pastorie aan de Markt 1 in Rosmalen. Samen met SMT Bouw & Vastgoed gaan wij de Pastorie verbouwen. In de achtertuin wordt ook een stuk nieuwbouw gerealiseerd.

De huidige bewoners gaan verhuizen

De huidige bewoner en gebruikers van de Pastorie verhuizen medio augustus 2021 naar een nieuw te bouwen locatie direct achter de Lambertuskerk. De Parochie Heilige Maria heeft SMT Bouw & Vastgoed gevraagd om te bekijken wat er mogelijk is met het huidige pand. Hierbij heeft SMT de samenwerking gezocht met Woonstichting JOOST.

Het plan

De pastorie wordt van binnen verbouwd tot een woongroep voor 6 cliënten van de Leermakers Autismegroep. Deze mensen gaan onder 24-uurs begeleiding zelfstandig wonen. Zij zijn gebaat bij de sfeer van een woongroep. In de achtertuin worden een 12-tal kleine zelfstandige woonstudio’s gerealiseerd waar cliënten met een normale tot hoge begaafdheid, zelfstandig wonen. Deze mensen hebben baat bij de nabijheid van de huiskamer van de Pastorie waar zij terecht kunnen voor steun/ondersteuning. Naar verwachting start de bouw rond de bouwvak 2021. De oplevering zal eind 2021 zijn.

Op de koffie bij de buren

Het concept ontwerp werd recent gepresenteerd aan de omwonenden. De reacties waren positief. Op verzoek van de buurt zijn de plannen zijn zo aangepast dat alle bomen aan de buitenrand behouden kunnen blijven. Het parkeren is geheel op eigen terrein, zodat er geen extra parkeerdruk ontstaat in de directe omgeving.

meer >

Ontvang onze nieuwsbrief