Bossche Boules 2021

Geplaatst op: Dinsdag 20 juli 2021

SPORTIEVE CLIMAX ‘BOSSCHE BOULES 2021’

Met Rosmalense deelname.

’s-Hertogenbosch, 14 juli 2021 - In het licht van het EK Pétanque 2022 dat over 1 jaar wordt gespeeld op de Bossche Parade, vond precies op ‘le quatorze Julliet’ de finale plaats tussen de winnaars van de 4 Bossche wijktoernooien. De finale was een goede representatie van het doel van de wijktoernooien, namelijk het bevorderen van sociale cohesie door mensen uit hun isolement te halen d.m.v. een laagdrempelige sport. Hierbij werden jong en oud samengebracht en ontstonden nieuwe contacten en vriendschappen.

Ondanks dit nobele streven werd er tijdens de finale fanatiek doch uiterst sportief gestreden om de hoogste eer. Wie zou er namens zijn of haar wijk de ‘Bossche Boules 2021’ winnen!? Deze eer viel te beurt aan Corrie van Mil - de Looijer die namens De Schutskamp, over 3 speelronden, 1e werd met 3 gewonnen wedstrijden met +29 punten. Zij werd op de voet gevolgd door André Abdoella, uitkomend voor ’s-Hertogenbosch Zuid, met slecht 2 punten minder. De 3e plaats ging eveneens naar De Schutskamp: Gerard van der Loo wist 3 wedstrijden te winnen met +20 punten.

Dat er behoefte is aan een officiële jeu de boules-vereniging is tijdens het evenement meer dan duidelijk geworden. Pétanque Union Bois le Duc wil in deze behoefte voorzien en timmert hard aan de weg om haar eigen accommodatie op het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C. te realiseren (16 banen). De vereniging kent, tegen de stroom van de Corona-pandemie in, binnen een paar maanden tijd al een ledenbestand van ruim 80 personen en dit aantal groeit gestaag.

Wil je ook jeu de boules spelen!? Kijk dan op www.puboisleduc.nl voor meer informatie of een verwijzing naar een vereniging in jouw wijk. Hier vind je ook de volledige uitslag en de foto’s van alle wijktoernooien.

Overige nieuws

meer >